2012. szeptember 23., vasárnap

Pörkölt oldalas petrezselymes rizzsel

Ismételten nem tudok mást írni, mint azt, hogy ez az étel, igaz nem diétás, de isteni finom lakoma.
Omlós husi, finom ízek, pergős rizs...kellhet még valami más? :)

Hozzávalók: 
-Másfél kg. Oldalas (húsosabb)
-1 kg. Vöröshagyma
-3-4 gerezd Fokhagyma
-Pirospaprika, só , bors, őrölt kömény, 
-Rizs
-2 csokor petrezselyem
-olaj vagy házi zsír

Elkészítés:
Az oldalast a csontos része mellett csíkokra vágom, megmosom, és a zsiradékon már megdinsztelt vöröshagyma ágyra helyezem. Persze mielőtt ezt megtenném, a hagymát leveszem a tűzről, megfűszerezem és úgy kerül az edénybe a husi. Egy jó másfél órát fedő alatt némi kevergetés mellett omlósan puhára sütjük a húst. A rizst megfőzzük, apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük. Én nyersen szoktam a petrezselymet hozzá tenni a rizshez, mert úgy elvégzi nemes feladatát...segíti az emésztést, és nagyon jótékony hatása van  a szervezetre. Ha kész a husi, és a rizs is, lehet tálalni, és egy nagyon finom étellel megjutalmazni a pocakunkat.
Jó főzést, és jó étvágyat kívánok hozzá!

Címkék:

1 megjegyzés:

Időpont: 2013. február 9. 0:16 , Blogger Unknown írta...

Istenien néz ki!

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal