Sárga hüvelyes zöldbabpörkölt pennével
Hozzávalók:
-5 fej vöröshagyma
-3-4 gerezd fokhagyma
- 500 g fagyasztott, vagy friss zöldbab
-1 cs. Penne
-Só, bors
-Majoranna
-Pirospaprika
-Kevés kömény
-Kevés tejföl ízlés szerint
Elkészítése:
Csinálok egy pörkölt alapot. A hagymákat apróra vágom, megdínsztelen kevés olajon, ha kész, megfűszerezem. Közben egy edényben megfőzöm a tésztát, a vízbe kevés sót és olajat teszek, egy másik edénybe pedig megfőzöm a babot, aminek a főzővizébe kevés sót teszek. Ha megfőtt a bab, leszűröm és a már megfűszerezett hagymára teszem, és összekeverem velem. Ezzel a zöldbabpörköltünk kész is van. A tésztát szintén leszűröm, ha megfőtt, és lehet is tálalni. Nagyon finom, és nagyon egyszerűen elkészíthető étel. Ha valaki szereti, tejföllel még megbolondíthatja.
Címkék: Tészafélék
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal