Mákos, diós beigli
Egy tökéletes recept! :)Omlós tészta, másnap is finom, puha, omlós.
Hozzávalók: -1/2 kg. Finomliszt
- 1 db. Tojás sárga
-5 dkg. Cukor
-1/2 dl. tej 5 dkg. élesztővel felfuttatva
-2 és fél dl. Tej
-5 dkg. Margarin
-Izlés szerint darált mák és dió
Elkészítés:
A 1/2 dl. tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amíg az magához tér, a többi hozzávalót egy tálba összeállítjuk. A lisztet érdemes átszitálni, mert attól még könnyebb lesz a tésztája a sütinknek.
Ha a élesztő kész, hozzá öntjük a már előkészített alapanyagokhoz, és jól összedolgozzuk.
Én dagasztógéppel könnyítek a helyzeten, így gyorsabb, és kevésbé fárasztó. :)
Ha kellően összeállt a tészta, egy órácskát hagyjuk kelni, majd 3 cipóra osztjuk.
Persze még a tészta kel, addig előkészítjük a darált diót és mákot.
A cipókat kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, és tepsibe helyezzük. Ott hagyjuk pihenni még vagy 15 percig, majd lekenjük felvert tojással, húsvillával megszurkáljuk és irány a sütő. Előmelegített sütőben sütjük, nem túl nagy hőfokon. Ha nagyjából kész, én a tetején még meg szoktam grillezni kicsit, attól még aranybarnább lesz. :)
Címkék: Édesség
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal