2011. október 20., csütörtök

Mákos, diós beigli


Egy tökéletes recept! :)Omlós tészta, másnap is finom, puha, omlós.

Hozzávalók: -1/2 kg. Finomliszt
                      - 1 db. Tojás sárga
                      -5 dkg. Cukor
                      -1/2 dl. tej 5 dkg. élesztővel felfuttatva
                      -2 és fél dl. Tej
                      -5 dkg. Margarin
                      -Izlés szerint darált mák és dió

Elkészítés: 

A 1/2 dl. tejben felfuttatjuk az élesztőt. Amíg az magához tér, a többi hozzávalót egy tálba összeállítjuk. A lisztet érdemes átszitálni, mert attól még könnyebb lesz a tésztája a sütinknek.
Ha a élesztő kész, hozzá öntjük a már előkészített alapanyagokhoz, és jól összedolgozzuk.
Én dagasztógéppel könnyítek a helyzeten, így gyorsabb, és kevésbé fárasztó. :)
Ha kellően összeállt a tészta, egy órácskát hagyjuk kelni, majd 3 cipóra osztjuk. 
Persze még a tészta kel, addig előkészítjük a darált diót és mákot. 
A cipókat kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, és tepsibe helyezzük.  Ott hagyjuk pihenni még vagy 15 percig, majd lekenjük felvert tojással, húsvillával megszurkáljuk és irány a sütő. Előmelegített sütőben sütjük, nem túl nagy hőfokon. Ha nagyjából kész, én a tetején még meg szoktam grillezni kicsit, attól még aranybarnább lesz. :)


Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal