2012. február 11., szombat

Csirkepaprikás kicsit másként

Ez az az étel, amit nem lehet megunni! 










Hozzávalók:

-60-70 dkg. csirke vagy pulykamell, nyilván csirke combbal is készíthető, ha valaki úgy szereti 
-4 fej. vöröshagyma
-5 gerezd fokhagyma
-pirospaprika
-majoranna
-só, bors
-kevés kömény
-6-7 dl. tejföl
-30 dkg. sárga hüvelyes zöldbab

-1 cs. Tészta

Elkészítése:
Csinálunk egy pörköltöt. A hagymát megdinsztelem, ráteszem az apróra vágott husikat, megfűszerezem, ha igényel kicsi vizet öntök rá, és főzöm kb. fél órán keresztül lefedett edényben.
Közben felteszek melegedni egy nagy edényben vizet, amiben meg fogom főzni a tésztát. Abba teszek sót és olajat. Egy másik edényben szintén vizet  főzök, amiben a babot főzöm meg. A vízbe teszek sót.
Ha  a hús elkészült, felöntöm a tejföllel, beleteszem a megfőtt, leszűrt, víztől lecsepegtetett babot, ha igényel még fűszert, akkor rakok hozzá és készen is vagyunk. Ezt a formáját is nagyon szeretem, a bab különlegesség és istenien finommá varázsolja.
Lehet tálalni. :) Jó étvágyat kívánok!



Címkék: ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal