Párizsi bunás rántott tök petrezselmes rizzsel, salátával
Ismét egy étel, ami nem terheli meg a pocakot, viszont isteni finom.
Szerintem nem lehet vele betelni :)
Hozzávalók:- Egy nagyobb tök
-Rizs
-Petrezselyem
-Tojás, liszt a panírnak
-Fejes saláta, vagy jégsaláta
-Olaj
-Só, bors, ételízesítő
Elkészítés:
A tököt megpucolom, ujjnyi vastagra felkarikázom, egyszerűen kézzel a magos részét kinyomom a közepéből, majd megsózom, és kb. egy órát hagyom állni a sóban, hogy megpuhuljon.
A rizst megfőzöm addig, még a tök puhul, és mikor kész, kevés olajon pirított petrezselyembe forgatom. Delikáttal vagy sóval ízesítem. Ezzel a rizs kész is van :)
Mikor kellően megpuhult a tök, jöhet a sütés. A tojásokat liszttel jó sűrű masszává keverem, mivel nem lesz zsemlemorzsába forgatva megállja a helyét a panír :)
A tököket lisztben, majd a tojásos lisztben forgatva felhevített olajban kisütöm.
És jöhet a tálalás! A salátát, ha fejes, akkor én citromleves, cukros, enyhén ecetes lében áztatom tálalás előtt, ha jégsalátáról van szó, akkor pedig azt paradicsommal, póréhagymával, olíva bogyóval, és mozzarellával párosítva adom az ételhez!
Jó étvágyat kívánok hozzá, ha elkészítitek :)
Címkék: Zöldség ételek
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal