Kacsamájpörkölt sültkrumplival, uborkával
Hozzávalók: -50.dkg. kacsamáj
-4-5 fej nagy vöröshagyma
-5 gerezd fokhagyma
-pirosparika
-majoranna
-só, bors
-kevés őrölt kömény
-delikát
-krumpli
-csemege uborka, vagy saláta
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágom, vagy legyalulom, kevés olajon megpárolom. Addig a kacsamáj darabokat felcsíkozom, de nem túl vékonyra.
Mikor a hagyma megpárolódott,kicsit lepirítom, leveszem a tűzről , hogy ne kapa le a paprika, és ne égjen meg, bele teszem a fűszereket, majd a májat, kevés vizet öntök rá és lefedem az edényt, hagyom sülni lassú tűzön, még a májdarabkák kész nem lesznek.
Addig a krumplit meghámozom, felcsíkozom, vagy fel is lehet kockázni, de van, aki karikára vágva szereti(ez ízlés kérdése), megmosom, és forró olajban megsütöm.
Amikor kész , egy tálban lecsepegtetem róla az olajat.
Tálaláskor egy adag májat és egy adag krumplit adunk az éhes pocaknak, nyilván annyit, amit befogad :), csemegeuborkával, salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Címkék: Hús ételek
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal