2011. október 15., szombat

Kacsamájpörkölt sültkrumplival, uborkával

Hozzávalók: -50.dkg. kacsamáj
                        -4-5 fej nagy vöröshagyma
                        -5 gerezd fokhagyma
                        -pirosparika
                        -majoranna
                        -só, bors
                        -kevés őrölt kömény
                        -delikát
                        -krumpli
                        -csemege uborka, vagy saláta

 Elkészítés:
A hagymákat apróra vágom, vagy legyalulom, kevés olajon megpárolom. Addig  a kacsamáj darabokat felcsíkozom, de nem túl vékonyra.
Mikor a hagyma megpárolódott,kicsit lepirítom, leveszem a tűzről , hogy ne kapa le a paprika, és ne égjen meg, bele teszem a fűszereket,  majd a májat, kevés vizet öntök rá és lefedem az edényt,  hagyom sülni lassú tűzön, még a májdarabkák kész nem lesznek.
Addig a krumplit meghámozom, felcsíkozom, vagy fel is lehet kockázni, de van, aki karikára vágva szereti(ez ízlés kérdése), megmosom, és forró olajban megsütöm.
Amikor kész , egy tálban lecsepegtetem róla az olajat.
Tálaláskor egy adag májat és egy adag krumplit adunk az éhes pocaknak, nyilván annyit, amit befogad :), csemegeuborkával, salátával tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!


Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal