Töltött káposzta
Szintén egy étel, amit sosem lehet megunni :) Sokan szezonálisnak tartják, de nekem minden évszakban jöhet minden mennyiségben :)
Hozzávalók:
-1. kg. Darált hús
-1 1/2. kg. Édes káposzta
-20 dkg. Savanyú káposzta
-Rizs[ezt szemre szoktam :) ]
-2 db. Sűrített paradicsom
-Pirospaprika, só, bors, delikát, kömény, babérlevél
-2 fej vöröshagyma
-4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Forrásba lévő vízbe teszem a torzsájától megszabadított édes káposztát. Ahogy a levelei vállnak le a fejről, szedem ki őket egy tálba. Majd a maradék káposztát apróra vágom.
A húst megfűszerezem, hozzá adom a megmosott rizst, és az előre párolt lapukba töltöm.
Egy edénybe kevés rántást csinálok [2 fk liszt, kevés olaj], leveszem a tűzről, hozzá adom a sparadicsomot és pirospaprikát, felöntöm kevés vízzel. Az apróra vágott káposztát az edénybe helyezem, és hozzá adom a savanyú káposztát is. Ez lesz az "ágyikója" a gombócoknak :) Ha ez kész, a hússal megtöltött káposztákat ráhelyezem, teszek a lébe sót, borsot és babérlevelet, felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje és irány a gáz.
Főzöm 2h-t kb. lassú tűzön. Ha kész tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Címkék: Hús ételek
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal