2011. október 25., kedd

Mustáros párizsi bundában rántott pulykamáj petrezselymes rizzsel

Hozzávalók:  -0,5 kg. pulykamáj
                      -4-5 db. tojás
                      -mustár
                      -só, bors, petrezselyem levél
                      -liszt
                      -olaj
                      -rizs
                      -a választott savanyúság

Elkészítés:
A májat a sütés előtti éjjelre bepácoljuk. Olajban mustárt, sót, és borsot szétkeverünk, ez lesz az ágyikója éjjelre a májdarabkáknak.  
A rizst oda tesszük főni, ha kész, kevés olajon pirított petrezselyembe forgatjuk, és ezzel ez a része készen is van.
A tojásokat felverjük, sok liszttel sűrítjük, mivel nem lesz zsemlemorzsába forgatva a máj, ez lesz a bundája. Teszünk bele sót, és kevés borsot.
A májszeleteket először kevés lisztben megforgatjuk(miután a pácléből kivesszük), és mehet bele a sűrű tojásos masszába. Onnan pedig a forró olajba. Lassú tűzön kisütjük. Mikor szép barba kivesszük, és lecsepegtetjük a maradék olajat róla.
Nyugodtan lehet sózni a pácban is, nem lesz kemény...sőt, kifejezetten omlós marad.
A pácolás azért lényeges, mert nem kell félni a felfröccsenő forró olajtól, mert a só elszívja a nedvességet, és így nem fog lövöldözni a máj sütés közben.
Ezzel meg is volnánk, jöhet a tálalás.

Jó étvágyat kívánok!

Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal