2012. október 4., csütörtök

Zöldbabfőzelék fasírttal

Ez a babfőzelék éppen sárga hüvelyes babbal lett készítve, de ugyan olyan finom, mint zöldbabbal :)

Hozzávalók:
-0,5 kg Sárga-Zöldbab (mirelit vagy friss)
-2 dl. tejföl
-Kapor, só, bors, delikát, liszt
-70 dkg. Darált hús
-1-2 fej Vöröshagyma
-2-3 gerezd Fokhagyma
-2 db Tojás
-3 db. Zsemle
-Kevés őrölt kömény
-Olaj

Elkészítés:
A babot felteszem főni, ha mirelit pár percig, ha friss, akkor még meg nem fő. A vízbe teszek sót, delikátot és kaprot. Ha megfőtt a bab behabarom tejföllel és kevés liszttel és a főzelékünk ezzel készen is van.
A fasírthoz a húst összekeverem a lereszelt hagymával, fűszerekkel, tojással, és vízben áztatott majd kinyomkodott zsemlével. Összedolgozom, kis gombócokat formázok belőle és forró olajaba közepes lángon szép barnára sütöm. Én nem szoktam megforgatni zsemlemorzsában, mert így jobban szeretem, de aki úgy szereti inkább, akkor az az olajba helyezés előtt hempergesse bele zsemlemorzsába a gombócokat, és úgy süsse ki. Ha a fasírtok is kisültek lehet tálalni. Jó átvágyat kívánok hozzá.

Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal