Pásztortarhonya
Szintén zenész :) Sokat-sokat belőle a pocakba :)
Hozzávalók:
-25 dkg. Tarhonya
-60-70 dkg. Pulykamell, vagy sertéscomb
-4-5 fej Burgonya( méretfüggő)
-4 nagyobb fej Vöröshagyma
-Só, bors, delikát, pirospaprika
-Kevés olaj, vagy házi zsír
Elkészítés:
A tarhonyát kevés olajon megpirítom, majd felöntöm vízzel, és puhára főzöm folytonos kevergetés mellett.
A hagymát megtisztítom, felvágom, olajon megdinsztelem, leveszem a tűzről, megfűszerezem, megkapatom rajta a húst, majd azt puhára, készre sütöm. Végül is csinálok egy pörköltöt. :)
A burgonyát héjastól megfőzöm, sós forró vízben, persze előtte alaposan megmosom, és ha megfőtt megszabadítom a héjától és felkockázom.
Ha mind a 3 alapanyagunk készen van a pásztortarhonyánkhoz, akkor egy edényben összekeverem őket. Azaz a tarhonyához hozzáadom a pörköltöt és a megfőtt, felkockázott burgonyát és lehet is tálalni.
Isteni ízek, teli pocak :)
Címkék: Hús ételek, Tészafélék
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal