2012. október 3., szerda

Rakott krumpli

Mit is mondhatnék? :) Kevés étel van amit nem szeretek, és ez sem tartozik közéjük :)

Hozzávalók:
-2 kg. Burgonya
-1 pár ízlés szerinti kolbász
-2 db. 450g-os tejföl
-14 db tojás
-Só, bors, delikát

Elkészítés:
A burgonyákat alaposan megmosom, addig egy lábasban vizet teszek fel melegedni. Abba sót teszek, majd a burgonyákat, és fedő alatt megfőzöm őket. Ha kész, leöntöm róla a vizet, és hideg vízzel "lezuhanyozom" , hogy könnyen elváljon a héja a krumplinak, és persze könnyebb is vele dolgozni, mert nem forró.
A tojásokat 10 percig sós vízben keményre főzöm, majd azt is leöntöm hideg vízzel, és megszabadítom a héjától, és tojásszeletelővel felkarikázom. A kolbászt is karikára vágom és mikor mindennel megvagyok jöhet a rétegezés. Egy hőálló edénybe elkezdem beletenni , először a karikára felszelet burgonyát, azt megfűszerezem, rá a karikára vágott tojást és kolbászt, majd nyakon öntöm tejföllel. Ezt addig ismétlem, még elfogynak az alapanyagok. Ha kész, előmelegített tepsibe teszem 180°C -ra kb 20 percre, aztán mehet a tányérra :) Jó étvágyat kívánok hozzá!


Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal