Sajttal töltött pulykamell hercegnő burgonyával
Szép is, finom is :)
Hozzávalók:
-60 dkg Pulykamell
-Trapista sajt, vagy füstölt sajt
-Tojás
-Zsemlemorzsa
-Olaj
-60 dkg Burgonya
-2 db Tojás
-Liszt, só, kevés zsír
Elkészítés:
A húst nagyobb szeletekre felvágom, kettéhajtom és a belsejébe egy -egy szeletke sajtot teszek.
A hús szélét belülről felvert tojással megkenem, "ragasztóként" használom, hogy a sajt ne folyjon ki a hús közül sütés közben. Majd ezeket a hússzeleteket lisztben megforgatom, majd a felvert, megsózott tojásban, és utána a zsemlemorzsában is meghempergetem. Ezeket a műveleteket persze óvatosan végrehajtva, hogy a hús ne váljon szét. Aztán mehet a már felhevített olajba. Lassú tűzön átsütöm, és mikor szép aranybarna, akkor készen van. Nem kell sokáig sütni, különben a pulykamell kiszárad.
A burgonyához a krumplit megfőzöm sós vízben, ha megfőtt, leöntöm róla a vizet, hagyom kihűlni.
Ha kihűlt, hozzá teszem a tojásokat, a sót, a lisztet és a zsírt, ezt szemre, mert azt úgy is adja a burgonya lágysága, hogy mennyit kíván még a lisztből. Ha összeállítottuk, tortadíszítő nyomóba töltjük, és egy tepsiben elhelyezett sütőpapírra ilyen kis helyes gombócokat nyomunk ki. Előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük, és lehet is tálalni. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Címkék: Hús ételek
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal