2013. augusztus 18., vasárnap

Fokhagymás-majorannás- tejszínes máj tésztával, sajttal

 
Ezt az ételt éjjel-nappal tudnám enni! Finom és könnyen elkészíthető.

Hozzávalók: -50 dkg. tészta
                   -25 dkg. Csirke vagy pulyka máj
                   -20 dkg. Sajt
                   -2,5 dl. tejszín
                   -3 nagy fej Vöröshagyma
                   -4 fej Fokhagyma
                   -Só, bors, majoranna, delikát

Elkészítés:
Hagymát felvágjuk, olajon megdinszteljük. A májat 10 percig sütjük a hagymaágyon, majd megfűszerezzük, ha a máj kész, leöntjük a tejszínnel, megrottantjuk, eközben kifőzzük a tésztát, amit forrásban lévő sós vízbe teszünk bele.
Ha mindezzel megvagyunk, összekeverjük a májat a tésztával egy hőálló edényben, reszelünk a tetejére sajtot, és mehet egy 10 percre az előmelegített sütőbe, még a sajt a tetején meg nem pirul. 
Kész is! Tálalhatjuk savanyúsággal, vagy így magában is tökéletes étel!



Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal