Mustáros rántott hús, petrezselymes rizzsel és hagymás tartármártással
Íme a mai vacsoránk! :) Isteni finom lett.
Semmi extra, de mégis tökéletes. :)
Hozzávalók:
-60 dkg. hús (sertés karaj, csirke-pulykamell filé)
-tojás
-zsemlemorzsa
-olaj
-mustár, só, bors
-rizs
-petrezselyemzöld
-tejföl
-majonéz
-mustár
-1 fej vöröshagyma
Elkészítése roppant egyszerű: Ki kloffolom a húsokat. A tojásokat felverem, hozzá adok a sót, borsot és elég sok mustárt. Én szoktam lisztet is belekeverni, jobban ráragad a zsemlemorzsa a husira. A húsokat lisztbe, majd a tojásos masszába forgatom, majd a zsemlemorzsába. Forró olajba teszem, közepes lángon puhára sütöm.
A rizst megfőzöm, a petrezselymet delikáttal megpirítom kevés olajon, és beleforgatom a riszt. Végül a vöröshagymát apróra vágom, a tejfölt egyenes arányban összekeverem majonézzel, kevés mustárral amibe legvégül belekeverem a hagymát.
Így minden kész, és lehet tálalni :) Jó étvágyat kívánok!
Címkék: Hús ételek
2 megjegyzés:
Szabina, ez nagyon guszta lett:D Étterembe is simán el tudnám képzelni:)
Köszönöm, szeretek főzni nagyon, és tálaláskor a tekintetek mindent elárulnak :)
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal