2011. július 11., hétfő

Mustáros rántott hús, petrezselymes rizzsel és hagymás tartármártással

Íme a mai vacsoránk! :) Isteni finom lett.
Semmi extra, de mégis tökéletes. :)








Hozzávalók:
-60 dkg. hús (sertés karaj, csirke-pulykamell filé)
-tojás
-zsemlemorzsa
-olaj
-mustár, só, bors
-rizs
-petrezselyemzöld
-tejföl
-majonéz
-mustár
-1 fej vöröshagyma

Elkészítése roppant egyszerű: Ki kloffolom a húsokat. A tojásokat felverem, hozzá adok a sót, borsot és elég sok mustárt. Én szoktam lisztet is belekeverni, jobban ráragad a zsemlemorzsa a husira. A húsokat lisztbe, majd a tojásos masszába forgatom, majd a zsemlemorzsába. Forró olajba teszem, közepes lángon puhára sütöm.
A rizst megfőzöm, a petrezselymet delikáttal megpirítom kevés olajon, és beleforgatom a riszt. Végül a vöröshagymát apróra vágom, a tejfölt egyenes arányban összekeverem majonézzel, kevés mustárral amibe legvégül belekeverem a hagymát.
Így minden kész, és lehet tálalni :) Jó étvágyat kívánok!

Címkék:

2 megjegyzés:

Időpont: 2011. július 15. 6:07 , Blogger Zsanianya írta...

Szabina, ez nagyon guszta lett:D Étterembe is simán el tudnám képzelni:)

 
Időpont: 2011. július 15. 6:43 , Blogger Szabina írta...

Köszönöm, szeretek főzni nagyon, és tálaláskor a tekintetek mindent elárulnak :)

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal