Tökéletes kovászos uborka, ahogy mi szeretjük
Elkészítés:
-jó nagy csokor kapor
-3 db babérlevél
-2 gerezd fokhagyma
-egész fekete bors
-1 kisebb krumpli csíkokra vágva
-kb másfél kg kisebb közepes uborka ( mi azt szeretjük)
-1 szelet pirítós kenyér
-annyi meleg víz, ami ezt teljesen ellepi, a vizet sózzuk, kóstoljuk meg, nehogy elsózzuk
Az uborkák két végét levágom, majd két oldalról hosszában bevágom, de nem teljesen, mert akkor szétesne. Jól megmosom.
Az edény aljára teszem a megmosott kaprot, borsot, babérlevelet és fokhagymát.
A krumplit megpucolom, csíkokra vágom.
Amiket az edény aljára tettünk, arra elkezdem szépen rápakolni az uborkákat, néha közé teszek 1-1 krumpli csíkot. Ha ez kész, megpirítom a kenyeret, a tetejére teszem, és a sós meleg vízzel felöntöm,amíg ellepi. Majd legvégül kis fedőt teszek a tetejére és mehet a melegre, a napra.
3 nap, és tökéletes állaggal készen van. Sok sikert, és sok koviubit mindenkinek :)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal